Welke Aas het eerst eruit

Spel 18 van de herfstdrive.  Mooiste en moeilijkste spel van de avond.
O/W gaan na een 1nt opening onherroepelijk naar 3nt ( Oost ook nog 4/3/3/3 verdeling). Start overal hetzelfde denk ik met ruiten 2!!; voor de boer ( heeft dus niet ruiten 10!) en het Aas.
Welke Aas heeft Noord en welke moet je er dan het eerst uitpesten???!  En stel dat Noord ook nog Klaver Heer bezit??. Je moet dan hopen dat zuid 3 ruiten heeft en dan de heer 1x ophouden zodat Zuid geen ruiten kan spelen ( indien aan slag met de andere Aas).
Met je eventuele entrees ( stel Azen 2x ophouden) en ruiten als entree voor de evt. 4e schoppen lijkt een schoppen begin het beste of iets beter( eventueel op de harten ook nog mogelijke dwang tegen Noord later; daar zit immers de ruiten lengte).
Na schoppen  heer of de boer (iets beter: die wordt niet gelijk gepakt) dus ( Noord stapt direct op bij start van de K natuurlijk en legt ruiten vrouw !!!!!op tafel: de 10 moet maar mee vallen!!). Nu ruiten heer 1x ophouden en pas de volgende ruiten nemen.
Nu harten heer en harten door ( Zuid pakt en speelt klaver na en opstappen met de Aas). Nu de harten spelen en Noord moet of klaver heer of schopje of een ruitje weggooien op de harten ( zit a.h.w. een beetje op dwang) Dan wordt de 4e schoppen tevens de 9e slag: die wordt als het ware zichtbaar door de “dwang”.
Toch eerst harten proberen in slag 2:  Dan stapt Zuid direct op en speelt ruiten door en altijd 1 down.> 
Maar zit schoppen aas toch in Zuid dan ook altijd down: die speelt ook ruiten door en harten aas zal dan in Noord zitten ( hoewel ook beide Azen nog in Zuid kunnen zitten).
Die laatste kans heb je ook nog maar dan zal klaver heer wel in Noord zitten en die komt daarmee aan slag. Maar een waterdichte volgorde voor welke Aas je er het eerst uit moet pesten is er voor alsnog niet voor handen. In ieder geval een spel waar je flink lang over moet nadenken in de 2e slag!!!!

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2019. Johan Houkema All Rights Reserved.